Barack Obama propune Rusiei reducerea arsenalelor nucleare. Ce raspunde Moscova

putin obama whitehouse.gov.Presedintele SUA Barack Obama a propus miercuri, in discursul sustinut in fata Portii Brandenburg din Berlin, reducerea cu o treime a arsenalelor de arme nucleare si reluarea negocierilor cu Rusia pentru a “trece dincolo de pozitiile nucleare din timpul Razboiului Rece”, informeaza Reuters, potrivit HotNews.

Moscova a raspuns invitatiei americane, vice-premierul rus Dmitri Rogozin declarand ca Rusia nu poate “lua in considerare in mod serios” propunerile de dezarmare nucleara in conditiile in care SUA construieste pe teritoriul Europei un scut anti-racheta.

“Dupa o evaluare atenta am stabilit ca putem asigura securitatea Americii si a aliatilor nostri, si sa mentinem un factor de descurajare puternic si credibila, reducand in acelasi timp, cu pana la o treime, arsenalul de arme nucleare strategic desfasurate”, a declarat Obama.

La scurt timp dupa discursul lui Obama din Berlin, Rusia a raspuns, prin intermediul vice-premierul rus Dmitri Rogozin, ca nu poate “lua in considerare in mod serios” propunerile de dezarmare nucleara, transmite AFP.

“Cum putem lua in considerare in mod serios ideea de reducere a arsenalelor nucleare in conditiile in care Statele Unite ale Americii isi dezvolta  isi dezvolta capacitatile de interceptare a acestor arme”,  in ale carui atributii intra gestionarea complexului militaro-industrial rus, citat de Agentia Itar-Tass.

Sursa: HotNews.ro
Foto: whitehouse.gov

Share daca ti-a placut articolul:

One Response to Barack Obama propune Rusiei reducerea arsenalelor nucleare. Ce raspunde Moscova

  1. Pingback: China: SUA și Rusia trebuie să joace rolul principal în dezarmarea nucleară | caleaeuropeana.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.