Barroso, nominalizat pentru un nou mandat la sefia Comisiei Europene

Liderii UE s-au exprimat în favoarea unui al doilea mandat de cinci ani pentru preşedintele Barroso. Nominalizarea urmează să fie supusă aprobării Parlamentului European.
Prima reuniune a Parlamentului nou ales va avea loc în iulie. În cazul în care dl Barroso va fi validat pentru un nou mandat, va avea sarcina de a alcătui o nouă Comisie.
Preşedintele a solicitat statelor membre şi Parlamentului să îl susţină pentru a putea atinge obiectivele ambiţioase pe care şi le-a propus pentru următorii cinci ani.Liderii UE s-au exprimat în favoarea unui al doilea mandat de cinci ani pentru preşedintele Barroso. Nominalizarea urmează să fie supusă aprobării Parlamentului European.
Prima reuniune a Parlamentului nou ales va avea loc în iulie. În cazul în care dl Barroso va fi validat pentru un nou mandat, va avea sarcina de a alcătui o nouă Comisie.
Preşedintele a solicitat statelor membre şi Parlamentului să îl susţină pentru a putea atinge obiectivele ambiţioase pe care şi le-a propus pentru următorii cinci ani.
Preşedintele Barroso © CELiderii UE s-au exprimat în favoarea unui al doilea mandat de cinci ani pentru preşedintele Barroso,  anunta Comisia Europeana. Nominalizarea urmează să fie supusă aprobării Parlamentului European. Prima reuniune a Parlamentului nou ales va avea loc în iulie. În cazul în care Barroso va fi validat pentru un nou mandat, va avea sarcina de a alcătui o nouă Comisie.
Printre realizarile CE sub mandatul Barroso se numara gestionarea extinderii UE, care aproape si-a dublat numarul de membrii, dupa ce in ultimele doua valuri de extindere au aderat 12 noi membri. Alte detalii despre realizarile CE gasiti aici. Un raport complet al Comisiei despre starea Uniunii Europene gasiti aici.
Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *