Barroso, contrazis de Joseph Stiglitz în ce priveşte viitorul UE

Preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, a dat asigurări că Uniunea Europeană este în măsură să facă faţă crizei din zona euro şi va face tot ce-i stă în putere pentru a depăşi criza financiară, scrie portalul Antena3.ro.

“Suntem angajaţi în reforme, care vor pune bazele unei noi politici economice şi bugetare. Din cauza vâlvei din presă, nu se văd progresele noastre în crearea condiţiilor de redresare economică şi a unei creşteri stabile durabile”, a spus Barroso joi, în faţa Adunării Generale a Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU) din New York, informează AP, potrivit Antena3.ro.

Şeful Comisiei Europene a ţinut să precizeze că, în acest moment, prioritar pentru Europa este stimularea economiei şi crearea condiţiilor de creştere economică.

“În mod clar, avem nevoie de disciplină bugetară, de reforme structurale şi investiţii specifice pentru a obţine o creştere economică şi a restabili încrederea investitorilor”, a subliniat preşedintele Comisiei Europene.

În acest context, AP spune că laureatul Premiului Nobel pentru Economie, Joseph Stiglitz, are opinii diferite, scrie Agerpres. Potrivit lui Stiglitz, reducerea cheltuielilor publice în UE şi SUA duce la o creştere economică mai lentă şi la un “deceniu pierdut” în ţările dezvoltate occidentale.

Am impresia că Europa se îndreaptă spre sinucidere. Niciodată până acum un program de austeritate severă nu a repurtat succes în nicio ţară mai importantă”, a apreciat Stiglitz.

Sursa: Antena3.ro
Foto:  eurunion.org

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *