Barroso: Cred că este corect ca România să adere la zona Schengen

Preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Baroso, a declarat, la finalul vizitei de lucru cu Mihai-Răzvan Ungureanu, că România este îndreptăţită să facă parte din spaţiul Schengen şi că ţara noastră a înregistrat progrese semnificative în domeniul reformei Justiţiei şi al combaterii corupţiei, informează Gândul.info.

La rândul lui, MRU a declarat că principalul subiect de discuţie cu preşedintele Comisiei Europene a fost incapacitatea României de a accesa mai multe fonduri comunitare. “Noi avem un angajament în perioada următoare pentru a îmbunătăţi semnificativ această rată (de absorbţie a fondurilor, n.red.). Am mai spus-o, sunt bani care costă puţin când îi ai şi foarte mult când îi pierzi”, a declarat primul-ministru român.

Jose Manuel Barroso,  a mai declarat despre posibilitatea creării unui nou MCV: Este prematur să vorbim despre o înlocuire a MCV sau chiar despre finalul acestuia. În prezent, facem o evaluare a progreselor României şi Bulgariei. Noi avem toate opţiunile pe masă. După ce se va finaliza evaluarea, vom spune public şi obiectiv care este decizia noastră.

“Vreau să recunosc eforturile guvernului de a reforma, care s-au reflectat foarte bine în ultimul raport preliminar. Şi încurajez guvernul României să continue aceste eforturi. Comisia va respinge orice încercare de a lega Mecanismul de Cooperare de chestiunea Schengen. Este o chestiune de corectitudine. Şi puteţi conta pe presiunile pe care le va exercita Comisia Europeană pentru ca să se ia o decizie până în septembrie. Cred că este corect ca România să adere la zona Schengen“, a mai declarat peşedintele CE.

Sursa articol: Gandul.info
Sursa foto: eurunion.org

Share daca ti-a placut articolul:

One Response to Barroso: Cred că este corect ca România să adere la zona Schengen

  1. Pingback: Schengen: Guvernul olandez se pregătește să își anunțe poziția oficială în legătură cu aderarea României | caleaeuropeana.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *