Barroso: Protecția vieții private este un drept ‘fundamental’ în UE

barrosoDreptul la viață privată este ”fundamental” și ”foarte sensibil” în Uniunea Europeană, a declarat, joi, președintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, subliniind că istoria recentă a unora dintre statele membre arată ‘ceea ce se întâmplă atunci când țările își folosesc puterea’ pentru a-și spiona cetățenii, transmite EFE, potrivit Agerpres.

‘Dezvăluirile privind spionajul sau serviciile de informații din Europa reprezintă o temă foarte sensibilă’, a declarat Barroso, apreciind că europenii ‘consideră dreptul la viață privată ca fiind unul fundamental și nu pot accepta să-l trateze ca pe ceva accesoriu’. Președintele Comisiei Europene a făcut aceste comentarii într-o conferință de presă, în care a fost întrebat despre noile dezvăluiri privind spionajul SUA care a vizat o serie de state din Europa.

La rândul său, președintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, a subliniat că documentul final pe care ‘Cei 28’ îl vor discuta joi ‘menționează importanța directivei privind protecția datelor’, cu scopul de a întări încrederea consumatorilor și a companiilor.

Sursa: Agerpres.ro
Foto: ec.europa.eu

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.