Barroso: Tările europene nu au venit la summitul G20 pentru a primi lecții de democrație sau de economie

Tarile europene nu au venit la summitul G20 din Los Cabos pentru a primi lectii de democratie sau de economie, a declarat luni presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, care se afla in Mexic pentru a participa la aceasta reuniune, relatează AFP, potrivit EurActiv.ro.

“Sincer, nu suntem aici pentru a primi lectii in termeni de democratie sau de modul de gestionare a economiei”, a subliniat Barroso, care a remarcat ca nu toate tarile din G20 sunt democratii.

Vizibil agasat de intrebarea unui ziarist canadian legata de credibilitatea europenilor, Barroso a remarcat ca cea mai mare criza cu care s-a confruntat lumea dupa Marea Depresiune nu a avut originea in Europa, ci in America de Nord:  “O buna parte din sectorul nostru financiar a fost contaminata de, cum sa spun, practici neortodoxe din partea anumitor sectoare ale pietelor financiare”.

Dar, a subliniat el, “nu aruncam responsabilitatea asupra partenerilor nostri, ceea ce spunem este <sa lucram impreuna> cand avem o problema”.

Sursa: EurActiv.ro
Foto:  venitism.blogspot.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *