Băsescu: Am cerut preşedintelui PE adoptarea unei rezoluţii extrem de severe privind PVV

Preşedintele Traian Băsescu a anunţat, vineri, că în Consiliul European i-a cerut preşedintelui Parlamentului European, Martin Schulz, adoptarea de către PE a unei rezoluţii “extrem de severe legate de PVV olandez”.

“Olanda poate să spună ce vrea ea, nu cerem Olandei un cec în alb. Ce cerem Olandei este să respecte Tratatul de aderare“, a spus Băsescu.

Preşedintele a ţinut să menţioneze că a cerut preşedintelui PE adoptarea unei rezoluţii extrem de severe privind PVV.

“Preşedintele Schultz a fost foarte dur şi în Consiliu acum legat de Olanda, nu numai public. A avut şi declaraţii publice. Vă pot spune că în Consiliu, profitând de prezenţa preşedintelui Schultz, eu am atenţionat că este extrem de important ca pe 13 martie, când se va dezbate cazul site-ului unui partid alfat la guvernare în Olanda, Parlamentul European să aibă o rezoluţie extrem de severă, pentru că altfel, ocazionat de măsurile de austeritate abordate de mai toate ţările, riscăm să încurajăm avansul partidelor extremiste în guvernele UE şi dacă vor mai fi câteva guverne cu partide ca PVV-ul din Olanda, ne întrebăm ce se mai alege din Uniunea Europeană. De aceea am cerut în Consiliu preşedintelui Parlamentului European să se încerece adoptarea unei rezoluţii extrem de severe legate de PVV-ul olandez”, a spus Băsescu, citat de Mediafax.

Sursa foto: masuriasumate.wordpress.com
Sursa articol: Mediafax.ro 

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *