Băsescu: Am propus la Consiliu analiza extinderii termenului de utilizare a fondurilor europene până în 2016

Şeful statului a declarat că a propus la Consiliul European să se analizeze posibilitatea de extindere a perioadei de utilizare a fondurilor europene până în 2016, flexibilizarea utilizării banilor de pe un program pe altul, precum şi ca finanţările BEI să nu fie considerate componentă a deficitului, informează agenţia Mediafax.

“Pentru a diminua riscul ca România să nu cheltuiască toată suma alocată pe fondurile structurale, am propus Comisiei şi Consiliului să analizăm în perioada următoare posibilitatea extinderii termenului de utilizare a banilor din bugetul 2007-2013 cu trei ani, deci nu până în 2015, ci până în 2016. Astfel am diminua în mod considerabil riscul ca România să nu utilizeze toţi banii şi să ne putem apropia de un procent de 100% al alocaţiei din bugetul 2007-2013″, a menţionat Băsescu.

Preşedintele Băsescu a mai spus că o altă propunere care vizează creşterea economică a României este legată de posibilitatea de a transfera fonduri de pe un program pe altul.

De asemenea, şeful statului a solicitat să se analizeze posibilitatea ca banii de la BEI utilizaţi pentru investiţii ori să nu fie consideraţi componentă a deficitului bugetar, ori să existe o relaxare a obiectivelor de deficit. El a menţionat că finanţările de la BEI nu pot fi utilizate la capacitate, întrucât cresc deficitul bugetar, existând astfel restricţii în utilizarea lor.

Informaţii suplimentare aici.

Foto. gov.ro

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *