Băsescu: E nepermis ca o ţară ca România să nu-şi poată asigura 100% hrana de care are nevoie

traian basescuPreşedintele Traian Băsescu a spus, marţi, că politicul trebuie să-şi asume o strategie pentru agricultură, ce ar putea avea ca obiectiv chiar reducerea “până la eliminare” a importurilor. Băsescu a susținut că “este nepermis ca o ţară ca România să nu-şi poată asigura 100% hrana de care are nevoie”.

”Este nevoie ca politicul să-şi asume o politică fermă pentru agricultură. Până acum, acolo unde ne-au apărut succesele, trebuie să o spun, ele au fost generate în primul rând de politicile Uniunii Europene, care au atins favorabil un mic segment sau altul din ansamblul agriculturii româneşti, dar politicul în România trebuie să-şi asume şi, spun eu, acea strategie care sper să fie definitivată cât de curând şi să avem o politică agricolă care să pună în valoare şi calitatea şi capabilităţile solului şi priceperea agricultorilor români şi – de ce nu? – să aibă ca obiectiv să reducă până la eliminare importurile, pentru că e nepermis ca o ţară ca România să nu-şi poată asigura 100% hrana de care are nevoie.” a susținut șeful statului.

El a făcut aceste declaraţii în discursul rostit la festivităţile cu prilejul Centenarului Societăţii Române a Horticultorilor, organizate la Academia de Ştiinţe Agricole şi Silvice “Gh. Ionescu-Şişeşti”.

Discursul integral al președintelui, AICI.

Sursa: presidency.ro

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *