Băsescu: Europa are probleme din cauza delocalizarii marilor industrii

Europa are probleme de creştere economică şi de şomaj din cauza “problemelor severe” de delocalizare a marilor industrii către Asia, dar în România nu se înregistrează un proces de delocalizare “alarmant”, a declarat, duminică, preşedintele Traian Băsescu, citat de Mediafax.

Eu am convingerea, este o apreciere personală, că Europa are probleme de creştere şi probleme de muncă neangajată, în primul rând datorită proceselor severe de delocalizare a marilor industrii către alte zone din afara UE“, a spus Băsescu.

Băsescu a spus că România nu are un proces de delocalizare alarmant cu excepţia Nokia, care de fapt s-a închis, problema fiind însă cea a creării IMM-urilor.

“Problema noastră este să creăm IMM-uri, dar, dacă ne batem pe libera circulaţie a forţei de muncă, trebuie să ştim că indiferent ce se întâmplă în Franţa, Germania, Italia, afectează şi forţa de muncă din România, care îşi găseşte mai greu un loc de muncă. Şi aş vrea ca această afirmaţie, absolut reală, să nu fie speculată. Ar fi păcat să fie speculată. Eu nu îi invit pe români să plece la muncă în străinătate, dar tot mai mult discutăm de o piaţă globală a forţei de muncă “, a mai declarat preşedintele Băsescu.

Sursa articol: Mediafax.ro
Sursa foto:  epochtimes-romania.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *