Băsescu: Europarlamentarii noştri vor putea mări bugetul alocat României cu 8-9 miliarde de euro

traian basescuPreşedintele Traian Băsescu a declarat, vineri, după finalizarea lucrărilor Consiliului European, că dezbaterea din Parlamentul European privind flexibilizarea fondurilor va da ocazia europarlamentarilor români să obţină încă 8-9 miliarde de euro în plus pentru România, conform Realitatea.net.

“Această dezbatere (privind flexibilizarea fondurilor, n.r.) care va fi în Parlament va da ocazia parlamentarilor noştri să obţină încă vreo 8-9 miliarde de euro în plus – ei parcă îmi reproşau mie că a fost creşterea de numai 18% a bugetului – şi sunt convins că prin pricererea, talentul, inteligenţa, capacitatea lor de a convinge, vor mări bugetul României”, a spus Băsescu.

El a arătat că un obiectiv major ţine de flexibilizarea utilizării sumelor, potrivit sursei citate.

“Ştiţi foarte bine că alocaţiile pe capitole, pe proiecte, beneficiază, în ghilimele, de o rigiditate destul de mare. Adică nu poţi lua bani de la POS Transporturi să îi duci la Agricultură. Nu se poate asta. Bănuiesc că aici PE intenţionează să aibă un cuvânt mai greu, să lase posibilitatea adaptării resurselor alocate unei ţări la priorităţile pe care le are ea în acel moment”, a mai spus Băsescu.

Sursa: Realitatea.net
Foto: presidency.ro

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.