Băsescu: Nu va exista niciun partid care să respingă ratificarea în timp util a Acordului de uniune fiscală

Şeful statului a declarat că, după întâlnirile de miercuri, poate afirma că nu va exista niciun partid care să respingă ratificarea în timp util a Acordului de uniune fiscală şi că, în cazul în care se va proba a fi necesară revizuirea Constituţuiei, aceasta se va face în timp util, informeaza Mediafax.ro.

Declaraţiile preşedintelui:

– Aş face câteva comentarii la lucruri care par a fi controversate, ideea că Preşedintele nu s-a consultat înainte de a merge la Bruxelles. În baza articolului 80 din Constituţia României, Preşedintele reprezintă România. Deci nu am nevoie de aprobarea nimănui pentru a-mi îndeplini mandatul. În al doilea rând, această abordare arată o necunoaştere a modului cum funcţionează Consiliul. Nimeni nu merge acolo fără mandat dat de Constituţie.

– De asemenea, în cazul în care se va proba a fi necesară revizuirea Constituţiei – şi eu afirm că este necesară – se va modifica şi Constituţia, de asemenea, în timp util, pentru introducerea condiţiilor din Acordul de uniune fiscală în Constituţie.

– În cursul zilei de astăzi, am avut o serie de consultări, să le spunem, deşi nu sunt consultări în sensul constituţional. A fost, în primul rând, o încercare de a duce toate partidele în linia interesului naţional. Întâlnirile au fost extrem de importante şi ele ne îndreaptă către un consens. Ce pot afirma în mod categoric este că nu va exista niciun partid politic parlamentar care să respingă ratificarea în timp util a Acordului de uniune fiscală şi cred că aceasta este cea mai importantă concluzie a zilei.

Declaratiile integrale pot fi citite pe Mediafax.ro.

Sursa foto: en.wikipedia.org

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.