Traian Basescu, laudat de Pravda. O fi de bine?

Cotidianul rus Pravda l-a laudat ieri pe presedintele Traian Basescu, intr-un amplu articol in care analiza evolutiile politice din timpul actualului mandat de la Cotroceni. Pravda i-a atribuit lui Basescu succesul obtinut in urma procesului de la Haga cu Ucraina pentru delimitarea platoului continental al Marii Negre. “Bineinteles, spre deose bire de colegii sai din SUA si Iran, Barack Obama si respectiv Mahmud Ahmadi nejad, el (Traian Basescu – n.r.) a oferit mai putine motive de discutie despre persoana sa. Dar despre aceste tari se vorbeste des, pe cand Romania este un “oaspete” mai rar al fluxurilor de stiri. Insa acest an a schimbat totul si acest lucru a fost posibil datorita presedintelui Romaniei”, scrie Pravda, conform inforusia.ro. Principalul succes al lui Basescu, potrivit Pravda, “este victoria pe care a obtinut-o la inceputul anului in diferendul cu Ucraina in disputa privind Insula Serpilor. Ucraina insista ca Insula Serpilor este o insula, iar platoul intercon tinental din jurul acesteia reprezinta zona sa economica exclusiva. Insa Curtea Internationala de la Haga a sustinut Romania, care considera aceasta insula doar o stanca, iar acum dreptul de exploatare a platoului bogat in resurse de petrol si gaz le va apartine romanilor”. (G.D.)

Basescu si Putin, doi rasfatati ai presei
Cotidianul rus Pravda l-a laudat ieri pe presedintele Traian Basescu, intr-un amplu articol in care analiza evolutiile politice din timpul actualului mandat de la Cotroceni, anunta Ziua. Pravda i-a atribuit lui Basescu succesul obtinut in urma procesului de la Haga cu Ucraina pentru delimitarea platoului continental al Marii Negre.
“Bineinteles, spre deosebire de colegii sai din SUA si Iran, Barack Obama si respectiv Mahmud Ahmadi nejad, el (Traian Basescu – n.r.) a oferit mai putine motive de discutie despre persoana sa. Dar despre aceste tari se vorbeste des, pe cand Romania este un “oaspete” mai rar al fluxurilor de stiri. Insa acest an a schimbat totul si acest lucru a fost posibil datorita presedintelui Romaniei”, scrie Pravda, conform inforusia.ro. Principalul succes al lui Basescu, potrivit Pravda, “este victoria pe care a obtinut-o la inceputul anului in diferendul cu Ucraina in disputa privind Insula Serpilor”.
Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *