Băsescu: Regionalizarea nu cred că se face

traian basescuPreşedintele Traian Băsescu a declarat că nu crede că regionalizarea va putea fi realizată de USL, “un uriaş de 70% în Parlament” care şi-a arătat “limitele”, apreciind că formaţiunea nu poate genera “progres”.

“Nu cred că (regionalizarea) se va face, acest uriaş de 70% din Parlament şi-a arătat limitele, este incapabil să genereze progres pentru România. Reorganizarea administrativă şi o Constituţie modernă care să simplifice instituţiile statului, inclusiv Parlamentul, ar fi fost proba că această majoritate uriaşă îşi poate depăşi dimensiunea mică din interiorul majorităţii şi lipsa de viziune. Au probat că nu pot, din păcate, şi România a pierdut o ocazie extraordinară, pentru că este foarte puţin probabil să mai ai o majoritate de 70% în următoarele cicluri electorale”, a afirmat Traian Băsescu, la  Digi 24, potrivit Realitatea.net.

Şeful statului a apreciat că ministrul Liviu Dragnea a început “greşit” procesul pentru regionalizare, deoarece a declanşat demersul de la vârf spre bază.

“Am văzut chestiunile ridicole în care baronii judeţeni se băteau care să fie şeful regiunii. Asta a arătat cât de puţin înţeleg din nevoie de reorganizare administrativă”, a susţinut preşedintele.

 

Sursa: Realitatea.net
Foto: presidency.ro

 

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *