Băsescu: România va avea 400 milioane euro fonduri UE în 2014-2015 pentru reducerea şomajului tinerilor

traian basescuPreşedintele Traian Băsescu a declarat, vineri, că României îi revin 400 de milioane de euro în perioada 2014-2015 din programul de 6 miliarde euro stabilit de Consiliul European pentru combaterea şomajului în rândul tinerilor cu vârste între 15 şi 24 de ani, transmite Mediafax.ro.

Băsescu a arătat că alocarea pentru România ar putea urca la aproximativ 470-500 de milioane de euro în urma redistribuirii la nivel european a altor 2 miliarde de euro, sursele urmând să fie identificate de Comisia Europeană în următorii doi ani din programele nefinalizate sau pe care au loc dezangajări de fonduri.

“Având în vedere că aceşti bani trebuie cheltuiţi este foarte important ca guvernele naţionale să realizeze un program de implementare a acestei priorităţi, reducerea şomajului în rândul tinerilor. Ceea ce înseamnă că la Comisie trebuie prezentat acest plan cu suficient timp înainte de ianuarie 2014. Nimeni nu va da banii fără să existe un plan corespunzător, asta să fie foarte clar”, a afirmat Băsescu, care a adăugat că nu exclude ca banii care nu vor fi accesaţi la timp de România să fie redistribuiţi către alte state.

Sursa: Mediafax.ro
Foto: presidency.ro

Share daca ti-a placut articolul:

One Response to Băsescu: România va avea 400 milioane euro fonduri UE în 2014-2015 pentru reducerea şomajului tinerilor

  1. Pingback: Băsescu: România va avea 400 milioane euro fonduri UE în 2014-2015 pentru reducerea şomajului tinerilor | Radio GRADO

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.