Băsescu: Voi respecta orice act juridic al Parlamentului care e constituţional

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, că va respecta “orice act juridic al Parlamentului României care se dovedeşte a fi constituţional”, precizând că “declaraţia nu poate fi opozabilă preşedintelui” şi că Victor Ponta are nevoie de o hotărâre sau de o lege.

Voi respecta orice act juridic al Parlamentului României care se dovedeşte a fi funcţional“, a precizat Traian Băsescu, citat de Mediafax.

El a argumentat că în Constituţia României nu este prevăzut, la articolul 67, că declaraţia este inclusă printre actele juridice pe care le poate adopta Parlamentul, acestea fiind numai legi, hotărâri şi moţiuni.

“Dacă domnul Ponta doreşte să preia atribuţiile de reprezentare ale preşedintelui (…) îi trebuie un act juridic, care poate fi hotărâre a Parlamentului, care poate fi o lege”, a spus preşedintele.

“Vreau să fie foarte clar că nu doresc o confruntare cu nimeni, dar doresc soluţii corecte, soluţii constituţionale. România trebuie să aibă ceea ce au toate statele reprezentate pe diverse structuri ale UE, şi anume legitimitate”, a mai argumentat şeful statului.

Plenul Parlamentului a adoptat marţi, cu 249 de voturi pentru, 30 împotrivă şi o abţinere, o declaraţie prin care recomandă reprez­entarea României de către premierul Victor Ponta la reuniunea Consiliului European din 28 iunie.

Sursa: Mediafax, Cronica Romana

Foto: presidency.ro

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *