Băsescu vrea o întâlnire cu Ponta şi Antonescu: “Instituţional, sunt partenerii mei”

traian basescuTraian Băsesc a susținut, în cadrul unui interviu, că dorește o întâlnire cu Victor Ponta și Crin Antonescu.

”Mi-aş dori mult o discuţie cu liderii partidelor de guvernământ”, a spus şeful statului la prima ieşire publică din 2014, dând şi motivul:”Instituţional, sunt partenerii mei. Voi fi un preşedinte implicat, până pe 21 decembrie 2014″, a declarat șeful statului, potrivit Gandul.info.

Înainte de a stabili o întâlnire, Băsescu a venit şi cu temele pentru care consideră că Victor Ponta şi Crin Antonescu trebuie să se pună de acord cu el. “Avem ca prioritate consolidarea justiţie, a doua prioritate este legată de o creştere economică de peste 3% – România poate avea o creştere între 3 şi 4%-, continuarea proceselor de integrare, Schengen, zonă euro. Toate sunt posibile dacă facem ce trebuie. E bine să avem o înţelegere politică”, a susţinut, pacifist, Băsescu, într-un interviu transmis la B1.

Întrebat dacă le face oficial o invitaţie celor doi lideri ai USL, preşedintele a bătut însă în retragere.”N-aş spune că este necesar neapărat un dialog… Esential este să ştim fiecare ce vrem, altfel putem avea surprize cu blocaje ca cel de genul negocierilor cu FMI”, a avertizat el.

Sursa: Gandul.info

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.