Bashar al-Assad nu se teme că ar putea fi executat precum Nicolae Ceauşescu. “Dacă mi-ar fi fost frică, aş fi părăsit Siria”

Preşedintele Siriei Bashar al-Assad nu se teme că ar putea fi executat la fel ca dictatorul Nicolae Ceauşescu.

Bashar al-Assad, presedintele SirieiÎntr-un interviu acordat cotidianului german Der Spiegel, liderul de la Damasc a declarat că singurii vinovaţi pentru conflictul din ţara sa sunt rebelii şi susţinătorii acestora. Bashar al-Assad a declarat chiar că este gata să organizeze alegeri democratice dacă acest lucru îi va confirma legitimitatea ca preşedinte al Siriei şi va asigura pacea în ţară.

Preşedintele Siriei a fost pus în dificultate când jurnaliştii de la Der Spiegel l-au întrebat dacă se teme că va sfârşi precum Nicolae Ceauşescu. “Dacă mi-ar fi fost frică, aş fi părăsit de mult Siria”, a declarat preşedintele sirian.

În faţa tirului de întrebări acide, Al Assad a evitat să spună concret dacă este pregătit să renunţe la putere, aruncând decizia asupra poporului sirian.

“Nu am folosit arme chimice. Este o afirmaţie incorectă, aşa cum este imaginea care mi se creează, a unui om care îşi ucide propriul popor. Eu îmi ucid poporul, dar încă beneficiez de susţinere! Dar cine sunt eu, Superman? Nu, bineînţeles. Şi atunci cum de rămân încă la putere, după doi ani şi jumătate? Pentru că o mare parte din poporul sirian mă susţine, dar nu doar pe mine, ci şi Guvernul şi statul. Această cifră este mai mare sau mai mică de 50%? Eu nu spun că este majoritatea populaţiei. Dar ‚o mare parte’ înseamnă că eşti legitim. Este foarte simplu. Oare mai găsim un alt lider la fel de legitim?”, a adăugat  Bashar al-Assad în respectivul interviu.

Surse: Antena3.ro, Jurnalul.ro
Foto: wikipedia

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *