BCE ar putea interveni pentru a susţine Spania

Amploarea presiunilor pieţelor financiare asupra Spaniei nu este justificată, având în vedere reformele asumate de guvern, iar Banca Centrală Europeană (BCE) are încă opţiunea programului de achiziţie de obligaţiuni guvernamentale, a declarat Benoit Coeure, membru în consiliul director al BCE, citat de Mediafax și preluat de Realitatea.net.

Înainte de a fi numit în conducerea BCE, Coeure a ocupat postul de economist-şef în Ministerul Finanţelor din Franţa.

Pieţele financiare urmăresc cu atenţie orice semn că o revenire a randamentelor obligaţiunilor Spaniei peste 6% ar determina o schimbare a retoricii BCE, după ce liderii instituţiei au subliniat în ultimele săptămâni că rezolvarea crizei depinde acum de guverne şi nu de bancă, potrivit Reuters.

Va interveni BCE? Avem un program pentru intervenţie, care nu a fost folosit recent, dar care există”, a spus Coeure într-o conferinţă de presă la Paris.

Referitor la Spania, confruntată cu o creştere puternică a randmentelor în contextul temerilor privind capacitatea guvernului de a controla deficitul bugetar, Coeure a declarat:

“Există voinţă politică, ceea ce mă face să cred că ce se întâmplă în prezent pe pieţele financiare nu reflectă fundamentele situaţiei. Nu există niciun motiv pentru ca situaţia din Spania să nu se normalizeze”.

Citeste aici articolul integral.

Foto: en.wikipedia.org

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *