BCE ar putea primi autoritatea de a închide băncile cu probleme din zona euro

Banca Centrală Europeană (BCE) ar putea primi autoritatea de a închide băncile cu probleme din zona euro, planul fiind dezbătut intens de BCE, Comisia Europeană şi statele membre, arată cotidianul britanic The Guardian, potrivit Mediafax.

Planul prevede, de asemenea, ca BCE să aibă competenţe asupra întregului sector bancar al zonei euro şi nu doar pentru cele mai mari 25 de instituţii de credit din zona euro, cum se anticipa anterior, au declarat surse europene, scrie The Guardian.

“Niciuna din problemele pe care le-am avut în trecut nu a fost legată de cele mai mari 25 de bănci. Ar trebui să fie vizate toate băncile. Cu cât sunt mai mici băncile, cu atât mai multe decizii vor fi luate la nivel local”, a spus un oficial european.

Planul, care ar urma să fie finalizat de executivul european în următoarele săptămâni şi anunţat în septembrie, este o componentă centrală a construcţiei unei uniuni bancare şi formarea unui front comun între ţările zonei euro în lupta împotriva crizei datoriilor.

Sursa: Mediafax.ro
Foto:  cieuropeana.wordpress.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.