BCE pregăteşte un mecanism prentru achiziţii de obligaţiuni

Banca Centrală Europeană (BCE) va pregăti în următoarele săptămâni un program de achiziţii de obligaţiuni prin operaţiuni pe piaţa liberă, de o amploare “suficientă pentru a-şi atinge obiectivele”, însă va acţiona doar după ce guvernele zonei euro vor activa fondurile de urgenţă pentru a face acelaşi lucru, a declarat, joi, preşedintele BCE, Mario Draghi, potrivit Mediafax.

Actualele randamente plătite de unele state sunt inacceptabile, a afirmat Draghi într-o conferinţă de presă organizată la finalul unei şedinţe de politică monetară. Şeful BCE a repetat că euro este “ireversibil”.

Noul program de achiziţii de obligaţiuni este diferit de precedentul, a spus el. Guvernele trebuie să-şi îndeplinească angajamentele privind reformele fiscale pentru a putea beneficia de program. De asemenea, mecanismul se va concentra pe achiziţia de instrumente financiare cu maturitate mai scurtă.

“Este un efort diferit de precedentul (program de achiziţii de obligaţiuni, n.r.). Se încadrează foarte clar în mandatul nostru, printre instrumentele de politică monetară”, a declarat Draghi, citat de cotidianul The Guardian.

Mai multe detalii AICI.

Citeşte şi: Mario Draghi: Euro este ireversibil, pentru BCE nu există vreun tabu când e vorba să îl protejeze

Draghi: BCE este gata să facă orice pentru a proteja euro

Sursa: Mediafax.ro
Foto:  informingthe99percent.blogspot.com

Share daca ti-a placut articolul:

One Response to BCE pregăteşte un mecanism prentru achiziţii de obligaţiuni

  1. Pingback: Sedinta de politica monetara a BCE. Spania asteapta reducerea costurilor de imprumut | caleaeuropeana.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *