Belgia, al treilea stat din zona euro în recesiune

Recesiunea zonei euro, după ce a afectat Grecia şi Portugalia, s-a extins în Belgia. Cu o scădere economică în ultimul trimestru, Belgia devine al treilea stat din zona euro care a suferit pierderi ale produsului intern brut în ultimele trimestre. Este probabil ca şi alte state să intre în recesiune până la sfârşitul anului fiscal, scrie publicatia electronica a ziarului Adevarul.

PIB-ul Belgiei a scăzut cu 0.2% în ultimul trimestru, după ce în al treilea trimestru a înregistrat o scădere de 0.1%. Recesiunea afectează Belgia într-o perioadă tulbure a statului – în ultimele trei luni a fost instituit un nou guvern după 18 luni paralizie politică, Dexia Bank Belgium a fost naţionalizată, iar ratingul financiar al ţării a fost retrogradat de Standard & Poor’s, notează publicaţia financiară „Financial Times”, potrivit Adevarul.ro.

Economiştii consideră că motivul principal al recesiunii îl constituie amplificarea crizei datoriilor în zona euro. „Nu este neapărat o problemă cauzată de Belgia. Decelerarea globală a creşterii economice a fost resimţită mai ales în zona euro, iar exporturile Belgiei au fost afectate”, spune Peter Vanden Houte, economist la ING.

Pentru mai multe informatii, accesati Adevarul.ro.
Sursa foto:  smart-recovery.eu

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *