BERD: Investiţii de 600 milioane euro pentru România şi în 2014

euroBanca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) vrea să investească anul viitor în România până la 600 milioane euro, vizând în principal industria energiei şi sectorul bancar.

Instituţia de credit a investit anul trecut în România 612 milioane euro, majorând finanţările de la începutul activităţii băncii pe plan local la 6,4 miliarde euro, a declarat James Hyslop, country manager BERD pentru România, într-un interviu acordat Bloomberg, citat de ZiuaNews.ro.

BERD a investit în ultimii cinci ani în România un total de 3 miliarde euro, pentru a sprijini transformarea dintr-o ţară fostă comunistă într-o democraţie cu economie de piaţă, România fiind al patrulea mare beneficiar al fondurilor BERD, după Rusia, Polonia și Ucraina, a mai adăugat Hyslop.

BERD, deținută de 64 de țări și două instituții interguvernamentale, susține dezvoltarea economiilor de piață și a democrației. De la începutul activității sale, BERD a investit aproximativ 6,2 miliarde euro în peste 330 de proiecte în România, mobilizând pentru aceste proiecte peste 12 miliarde euro din alte surse de finanțare, informează AP.

Sursa: ZiuaNews.ro
Foto: freefoto.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.