BERD: România nu trebuie să facă înainte de alegeri cheltuieli iresponsabile

Autorităţile române ar trebui să reziste tentaţiei de face înaintea alegerilor parlmentare cheltuieli care ar afecta consolidarea fiscală din ultimii ani, iar pe termen mediu să crească competitivitatea, pentru a valorifica potenţialul foarte bun de creştere al ţării, recomandă BERD, potrivit Mediafax.

“Obiectivul de deficit bugetar pentru acest an, de 2,2%, va fi dificil de atins, dar este important ca Guvernul să încerce să rămână cât mai aproape de acest nivel, pentru a ajuta la menţinerea încrederii investitorilor. Este foarte important să fie menţinută (percepţia bună faţă de România – n.r.). Există întotdeauna tentaţia de a cheltui mai mult înainte de alegeri, iar mesajul pe care îl transmitem este ca autorităţile să încerce să reziste acestor tentaţii”, a declarat agenţiei MEDIAFAX economistul BERD Peter Sanfey, care acoperă în cadrul BERD mai multe state, între care şi România.

Ajustarea fiscală din ultimii ani a fost “impresionantă” şi în acelaşi timp “dureroasă”, însă România a obţinut încrederea instituţiilor internaţionale şi a pieţelor financiare, a afirmat Sanfey.

Executivul ar trebui să evite orice fel de măsuri fiscale iresponsabile“, a completat Sanfey.

Mai multe declaraţii aici.

Sursa: Mediafax.ro

Foto: theophylepoliteia.wordpress.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *