Berlinul l-a convocat pe ambasadorul turc dupa declaratiile ministrului de Externe

Angela-MerkelAmbasadorul Turciei la Berlin a fost convocat în urma unor vii critici formulate de Ankara împotriva cancelarului german, Angela Merkel, în contextul delicatelor negocieri privind aderarea Turciei la Uniunea Europeană, a anunţat vineri Ministerul german al Afacerilor Externe, potrivit AFP si Realitatea.net.

Ministrul turc al afacerilor europene, Egemen Bagis, o avertizase pe Angela Merkel împotriva oricărei tentaţii de a face din aderarea Turciei la UE o temă de politică internă germană. Dacă doamna Merkel caută material destinat politicii interne în vederea alegerilor, ‘acest material nu trebuie să fie Turcia’, declarase joi presei oficialul turc, referindu-se la alegerile legislative din Germania prevăzute pentru 22 septembrie.

“Doamna Merkel trebuie să ştie că cei care se ocupă de Turcia sfârşesc prost. Priviţi ce s-a întâmplat cu Sarkozy”, a adăugat ministrul turc.

Purtătorul de cuvânt al ministrului de Externe a dat asigurări că nu există o ‘legătură’ între reprimarea manifestaţiilor din Turcia, condamnată de Angela Merkel, şi discuţiile cu UE. ‘Nicio legătură directă’, a adăugat el.

Sursa:  Realitatea.net

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *