Blaga: Nu mergeţi la vot pentru a nu gira lovitura de stat a USL

Românii pot apăra valorile democraţiei refuzând să participe la referendum pentru a acoperi lovitura de stat a USL, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, preşedintele PDL, Vasile Blaga, potrivit EVZ.ro.

“Trecem prin cea mai gravă perioadă din ultimii 22 de ani. Îi rugăm pe români, cetăţeni ai Uniunii Europene, să apere valorile democraţiei cucerite din decembrie 1989 încoace. O pot face refuzând să participe la referendum. USL, Victor Ponta şi Crin Antonescu vor să folosească acest referendum pentru a acoperi, prin prezenţa românilor la vot, o lovitură de stat. România nu poate să meargă într-o direcţie antidemocratică'”, a afirmat Blaga, citat de Agerpres.

Liderul PDL a mai adăugat că cetăţenii nu trebuie să se lase folosiţi de “adversarii democraţiei”.

“Mesajul PDL este: nu mergeţi la vot, nu vă lăsaţi folosiţi de adversarii democraţiei. USL vă îndeamnă la vot, doar pentru a pune capăt libertăţilor voastre”, a adăugat Vasile Blaga.

Fostul preşedinte al Senatului a acuzat USL că “se pregăteşte să organizeze o fraudă uriaşă”.

“Guvernul Ponta a refuzat să asigure camere de luat vederi în secţiile – aţi văzut şi astăzi – înfiinţate în cârciumi, hoteluri, locuinţe ale unor membri de-ai lor, vestiare ale unor echipe de fotbal. Au refuzat separarea listelor de vot suplimentare de listele permanente ale alegătorilor ca să poată fi cât mai greu depistat votul multiplu, securizarea ştampilelor de vot, declaraţiile pe propria răspundere a celor care votează pe listele suplimentare. PDL a asigurat la cererea lor în 2009 toate aceste condiţii şi vă spun în bună cunoştinţă de cauză că eu am coordonat atunci desfăşurarea în bune condiţii a procesului de alegeri”, a completat preşedintele PDL.

Sursa: EVZ.ro
Foto:  gov.ro

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *