Blaga: Raportul CE reprezintă un vot de blam din partea UE din cauza regimului Ponta – Antonescu

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat miercuri că raportul Comisiei Europene privind MCV reprezintă un vot de blam din partea UE din cauza regimului Ponta – Antonescu şi stabileşte fără dubiu că guvernul Ponta “a atacat instituţiile democratice ale ţării şi independenţa justiţiei”, arată agenția Mediafax.

“Trăim astăzi cea mai neagră zi din istoria de 22 de ani a democraţiei româneşti. Trebuia să fie o zi fericită când Mecanismul de control şi verificare lua sfârşit pentru România. Astăzi se încheia o perioadă de monitorizare a României de cinci ani şi treceam într-o nouă etapă de cooperare instituţională europeană. Din păcate, raportul Comisiei Europene stabileşte fără dubiu că guvernul condus de Victor Ponta a atacat şi a slăbit instituţiile democratice ale ţării şi independenţa justiţiei“, a spus Vasile Blaga, într-o conferinţă de presă.

În opinia lui Vasile Blaga, raportul “condamnă clar atacurile în serie lansate de guvernul Ponta asupra justiţiei şi instituţiilor statului de drept în doar două luni de guvernare”.

“Singurul responsabil pentru situaţia în care a fost adusă România este guvernul Ponta, care numai în două luni a călcat statul de drept în picioare”, a susţinut Vasile Blaga, arătând că USL şi guvernul Ponta trebuie să-şi asume răspunderea “pentru atacul la democraţie care, aşa cum a spus preşedintele Barosso, a zdruncinat încrederea Comisiei Europene”.

“Îngrijorarea UE poate duce la restrângerea dreptului la liberă circulaţie şi de muncă şi îi poate lăsa pe agricultorii români fără subvenţii. Guvernul Ponta compromite viitorul european al României”, a mai spus Blaga.

Sursa: Mediafax.ro
Foto:  gov.ro

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *