Blaga spune că trebuie luate măsuri pentru ca liderului Jobbik să-i fie interzis accesul în România

vasile blagaPreşedintele PDL, Vasile Blaga, a catalogat, luni, drept “absolut iresponsabilă” declaraţia de sâmbătă a liderului Jobbik, Vona Gabor, şi a susţinut că ar trebui luate măsuri pentru ca acestuia să-i fie interzis accesul în România.

“Oameni bolnavi sunt peste tot, în toate ţările şi este o declaraţie absolut iresponsabilă! Şi atât mai neplăcută cu cât a fost făcută în România, asta este şi mai deranjant. Pe de altă parte, am văzut poziţia Guvernului maghiar, cea oficială, în care ei îşi exprimă dezacordul cu cele declarate de acest lider al partidului Jobbik care a obişnuit opinia publică cu declaraţii de genul ăsta”, a precizat Vasile Blaga, potrivit Gandul.info.

Blaga a arătat că în urmă cu două luni liderul Jobbik sprijinea “acţiunile teroriste ale Islamului”.

“Deci, nu putem fi de acord cu declaraţiile domniei sale şi cred că ar putea foarte simplu declarat persona non grata pe teritoriul României. Astfel de declaraţii nu se fac”, a adăugat Vasile Blaga.

Ziariştii i-au spus lui Blaga faptul că persona non grata pot fi declaraţi doar diplomaţii, iar liderul Jobbik nu are un astfel de statut.

“Nu este diplomat, dar există posibilitatea de a se lua măsuri pentru a se interzice să vină în România”, a menţionat Vasile Blaga.

Sursa: Gandul.info
Foto: gov.ro

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.