BlogActiv.eu: Războiul Schengen – România şi Bulgaria sunt victime ale populismului.

Le-a fost refuzat accesul în spaţiul Schengen României şi Bulgariei, deşi acestea au îndeplinit toate criteriile necesare, scriu cei de la BlogActiv.eu. Refuzul vine din partea a două state: Olanda şi Finlanda.

Ieri a avut loc o discuţie pe această temă în Parlamentul European, incluzând aici şi comisarul european pentru Afaceri Interne, Cecilia Malmstrom şi alţi câţiva membri ai Parlamentului. Unii dintre ei au ridicat problema imigrărilor ilegale, a traficului de droguri şi a altor subiecte conexe, susţinând că România şi Bulgaria se află în imposibilitatea de a controla frontierele lor, de a combate corupţia şi combate mafia.

Pe măsură ce discuţia lua amploare, unul dintre parlamentari a pus o întrebare foarte rezonabilă:  ? De unde ştiţi că nu ne putem controla graniţele? Aţi fost acolo? Aveţi spioni în ţară? Răspunsul a fost foarte vag şi a sunat cam aşa: „am citit într-un ziar…

Autorii articolului se declară şocaţi să afle că unul dintre parlamentarii europeni, o persoană care legiferează în probleme care ne afectează pe toţi, admite în mod indirect faptul că nicio cercetare serioasă nu consolidează argumentele împotriva României şi Bulgariei. Cu alte cuvinte, toţi cei care au fost prezenţi la şedinţa în plen de ieri, s-au confruntat cu o manifestare clară de populism. Dacă ar fi existat un studiu care să demonstreze clar că România şi Bulgaria sunt în imposibilitatea de a –şi controla graniţele, acel parlamentar ar fi trebuit să îl prezinte, nu să recurgă la un articol dintr-un ziar, scrie BlogActiv.eu.

Argumentele Olandei şi ale Finlandei împotriva aderării României şi Bulgariei la Spaţiul Schengen, în ciuda faptului că acestea îndeplinesc toate criteriile, sunt nefondate şi constituie continuarea unei retorici populiste care victimizează un grup doar de dragul satisfacerii unei tendinţe idioate ale electoratelor naţionale.

Avem nevoie de o gândire proporţională şi de atribuirea corectă pentru fiecare problemă a gradului de atenţie pe care o merită. Până acum am făcut din greşeli minore subiectul fiecărei discuţii iar acest fapt ne-a adus numai rezultate neplăcute până acum.

Bulgaria şi România sunt membri egali ai UE şi din moment ce îndeplinesc normele, trebuie să devina parte a spaţiului Schengen.

Articolul integral poate fi consultat aici.

Sursa foto: ro.wikipedia.org

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *