Bloomberg Rankings: Hong Kong este cel mai bun loc pentru a face afaceri. Vezi pe ce loc se află România

Hong Kong, un bastion al pieței libere și a taxelor pe profit mici precum și o poartă către cea mai populată națiune de pe acest pământ, a devenit cel mai bun loc de a face afaceri, conform topului Bloomberg, preluat de Forbes.ro.

Bloomberg Rankings a evaluat 160 de piețe la o scară de la 0 la 100 în funcție de 6 factori. Aceștia sunt costurile de a începe o afacere; costurile de angajare și de transport de bunuri; gradul de integrare economică; costurile provocate de inflație și corupție; disponibilitatea bazei de consum locale, o categorie care include mărimea clasei de mijloc, consumul gospodăriilor și produsul intern brut pe cap de locuitor.
Hong Kong a obținut un scor de 49%, eclipsând Olanda (48,3%) și Statele Unite (46,9%). Din primele 50 de țări, Germania este cea mai bună din punct de vedere al costurilor afacerilor, transportului de bunuri și din punct de vedere al inflației și corupiei, în timp ce disponibilitatea bazei de consum locale a fost cea mai ridicată în Emiratele Arabe Unite. Prețul muncii și materialelor a fost cel mai scăzut în Muntenegru iar Olanda a fost considerată drept cel mai bun loc unde poți să-ți deschizi o nouă afacere.

Polonia a primit cel mai mare scor în Estul Europei, iar România s-a clasat pe locul 32, peste Cehia, Estonia, Lituania sau Noua Zeelandă.

Sursa articol: Forbes.ro
Sursa foto:  destinatiieuropene.ro

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *