Boarding Day – Ziua Şcolilor de Elită din Europa la Iaşi şi Bucureşti

top_bannerMai multe şcoli de elită din Austria, Elveţia, Germania, Marea Britanie şi Statele Unite vin în România pentru a recruta cei mai buni elevi români. Pe 21 noiembrie 2013 la Iaşi la Hotel International (Palas Mall) şi pe 23 noiembrie 2013 la Bucureşti la hotelul Hilton, elevii şi părinţii români vor putea discuta direct cu reprezentanţii celor mai prestigioase instituţii preuniversitare din Europa pentru a afla informaţii de la prima sursă despre programele de studiu, admitere, costuri de şcolarizare dar şi despre condiţiile de obţinere a unei burse de studiu. Aceste şcoli oferă posibilitatea de a obţine diplome de absolvire recunoscute în toată lumea precum bacalaureat britanic (A Levels) sau bacalaureat internaţional (IB), care asigură acceptarea ulterioară a elevului în cele mai bune universităţi din lume.

Şcolile de elită din străinătate, numite boarding schools, sunt şcoli de tip internat, în care elevii petrec 24 de ore din 24 şi 7 zile pe săptămână. Elevii admişi în aceste instituţii cu vârste cuprinse între 8 şi 17 ani beneficiază de cele mai bune condiţii de studiu, au parte de facilităţi de excepţie şi sunt implicaţi în variate activităţi extracurriculare precum excursii, cluburi tematice, voluntariat, fotografie, design, pictură, şah etc. Aceste şcoli sunt reprezentate în România de către IEC-International Education Center (www.iec.ro), o instituţie abilitată să ofere suport în consilierea familiilor şi realizarea dosarelor de admitere.

Boarding Day face parte din seria de evenimente organizate cu prilejul Education on Tour organizat în perioada 18-23 noiembrie 2013 în mai multe oraşe din România de către IEC-International Education Center şi Edvisory Education şi precede ediţia din 2014 a EEF-European Education Fair (www.eef.ro), Danish Day (www.danish-day.com), Holland-Day (www.holland-day.com) ce vor avea loc în februarie în Bucureşti şi Cluj. Mai multe informaţii pewww.eef.ro sauwww.boarding.ro.

Sursa: Comunicat de presa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.