Boc cere ca deficitul bugetar să nu fie depăşit în acest an, oricât de mari ar fi “nevoile unora”

Premierul Emil Boc a cerut conducerii Ministerului Finanţelor să nu accepte sub nicio formă depăşirea plafonului de deficit bugetar de 4,4% din PIB stabilit pentru acest an, oricât de mari ar fi “nevoile unora sau altora”, fără să precizeze însă exact la ce riscuri se referă în acest sens, informeaza Mediafax.

Solicitarea a fost adresată conducerii ministerului în şedinţa de miercuri a Guvernului, în faţa jurnaliştilor chemaţi să asiste la primele discuţii.

“Atrag atenţia Ministerului Finanţelor că deficitul bugetar nu se negociază, ci se respectă. Nu acceptăm sub nicio formă depăşirea plafonului de 4,4% pentru acest an, oricât de mari ar fi nevoile unora sau altora”, a spus Boc.

El a arătat că respectarea ţintei de deficit bugetar reprezintă un semn de credibilitate inclusiv în faţa instituţiilor financiare internaţionale, fără să precizeze însă exact la ce riscuri se referă în acest sens.

Pentru acest an, ţinta de deficit bugetar a fost stabilită la maximum 4,4% din PIB.

La sfârşitul lunii octombrie, bugetul general consolidat a înregistrat un deficit de 2,4% din PIB, în scădere cu 0,1 puncte procentuale faţă de rezultatul consemnat la sfârşitul lunii anterioare.

Sursa articol: Mediafax.ro

Sursa foto: gov.ro

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.