Boghicevici: Am decis înfiinţarea unei Comisii pentru locuri de muncă la Ministerul Muncii

Ministrul Muncii, Claudia Boghicevici, a declarat, miercuri, la Forumul IMM-urilor, că a decis să înfiinţeze la minister o Comisie pentru locuri de muncă, în coordonarea ministrului, care va avea rolul de a elabora măsuri cu impact asupra mediului de afaceri, informează agenţia Mediafax.

Claudia Boghicevici le-a transmis reprezentanţilor IMM-urilor că au un ministru al Muncii direct interesat de evoluţia mediului de afaceri, asigurându-i de faptul că politicile de stimulare a pieţei muncii sunt făcute pentru a-i ajuta, dar în acest sens este nevoie de o colaborare directă şi instituţionalizată, pentru a cunoaşte problemele şi recomandările lor.

“De aceea am decis înfiinţarea la Ministerul Muncii a Comisiei pentru locuri de muncă, coordonată direct de către ministru. Comisia pentru locuri de muncă a Ministerului Muncii va fi formată din reprezentanţii Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă, Inspecţia Muncii,Casa Naţională de Pensii, din reprezentanţi ai IMM-urilor, experţi ai firmelor de consultanţă financiară şi va fi coordonată direct de către ministrul Muncii” , a declarat Claudia Boghicevici.

“Oamenii care deja sunt angajaţi în minister vor face parte şi din Comisia pentru locuri de muncă, care este gândită pe structura unui grup de lucru. Este însă o formulă instituţionalizată şi permanentă. Atât la centru, cât şi în teritoriu întâlnirile vor fi lunare, iar după fiecare întâlnire din teritoriu vreau un raport la minister, unde echipa de la centru va prelua concluziile din fiecare judeţ. Voi participa la întâlnirile din teritoriu ori de câte ori voi avea ocazia. Ceea ce îmi doresc prin înfiinţarea Comisiei pentru locuri de muncă este ca împreună să elaborăm măsurile cu impact asupra mediului de afaceri, să stabilim împreună planul de formare profesională, astfel încât oferta să întâlnească cererea de pe piaţa muncii, să identificăm împreună problemele pe care le aveţi în relaţia cu Inspecţia Muncii şi Casa Naţională de Pensii pentru a găsi şi soluţiile potrivite. Şi nu în ultimul rând, Comisia pentru locuri de muncă este gândită ca un canal de comunicare direct între reprezentanţii IMM-urilor şi minister”, a mai spus ministrul.

Articolul integral poate fi accesat aici.

Sursa articol: Mediafax.ro
Sursa foto:  gov.ro

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *