Boris Tadić, preşedintele Serbiei: Nu ne vom lăsa şantajaţi; mulţi vlahi refuză să se declare români

Serbia nu va accepta “condiţii imposibile” pentru aderarea la UE, declară preşedintele Boris Tadici, subliniind că vlahii de pe teritoriul sârb refuză să se declare români, informează pagina online a agenţiei ANSA, potrivit Mediafax.

”Dacă noi nu vom stabili linii roşii, nimeni nu ne va lua în serios, iar acest lucru este valabil şi pentru minoritatea vlahă”, a spus Tadici într-un interviu acordat postului public de televiziune, RTS.

Dacă Serbia va da dovadă de slăbiciune şi va accepta să fie şantajată, s-ar declanşa un proces fără sfârşit. Este important să rămânem fermi pe principiile noastre“, a adăugat preşedintele sârb.

“România se aşteaptă ca vlahii din Serbia să se declare etnici români, dar o parte din vlahi nu sunt de acord, se opun acestui lucru. Noi înţelegem poziţia României, dar nu putem renunţa la principiile noastre”, a spus Tadici, subliniind că unul dintre aceste principii este respectarea convenţiilor internaţionale, implicit a dreptului cetăţenilor sârbi de a-şi exprima liber poziţiile.

Sursa articol: Mediafax

Sursa foto: ro.wikipedia.org

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *