BREAKING NEWS! ROMANIA TRECE PE GALBEN LA TV! CORLATEAN NU MAI VREA IN SCHENGEN

dan-carbunaruROMANIA AR PUTEA SA NU MAI FIE INTERESATA DE SCHENGEN. Nu mi-a venit sa cred. Ministrul de Externe vorbeste despre asta la televizor, cu cateva zile inainte ca statele membre sa voteze pe tema aderarii Romaniei si Bulgariei. Daca se voteaza si nu avem unanimitate, procedura se reia de la capat, pe termen greu de definit. Rapoarte noi, evaluari noi etc.
Si, in acest timp, cu Germania impotriva, cu Olanda ostila, Romania, prin ministrul ei de Externe, zice ca daca nu ne dati acum Schengen, nu il mai vrem. Adica am cheltuit un miliard de euro in cativa ani pentru securizarea frontierelor externe, am luat aderarea la Schengen drept cel mai important obiectiv national dupa NATO si UE si acum, in zeflemea, uite-asa, de-ai dracu le zicem: ba, treaba voastra. Noi s-ar putea sa nu mai fim interesati.

 

Declaratia intra in galeria altor ziceri de acest tip: cine e Bruxelles-ul asta – Florin Iordache, parlamentar USL.

 

Daca stiam ca la intrarea in UE ne alegem doar cu DNA si ANI, poate ne mai gandeam-Victor Ponta, prim ministru si copresedinte USL.

 

Cel mai tare ma tem de Departamentul de Stat al SUA – Crin Antonescu, Presedintele Senatului, copresedintel USL

Nu stiu in numele cui vorbeste dl Corlatean, care batea de zor cancelariile europene, inclusiv olandeze. In numele Guvernului? Ultima oara dl Ponta anunta o victorie la Paris, unde obtinuse sprijinul Frantei. Al Presedintiei? Traian Basescu nu a spus asa ceva niciodata. Al nostru? pai ne-a intrebat cineva?
Dar cine il poate trage la raspundere pe dl Corlatean, care nu stia nici sa numere mortii romani la criza ostaticilor din Algeria?
MCV-ul atarna greu de gatul Romaniei in evaluarea pe Schengen. Dar si mai greu atarna lipsa de viziune a liderilor sai politici.

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.