Britanicii vor impozit unic şi reducerea ponderii sectorului public în economie

Mediul de afaceri şi contribuabilii din Marea Britanie cer guvernului introducerea unui impozit unic şi reducerea ponderii sectorului guvernamental în economie. Ambele solicitări au o puternică notă anti-intervenţionistă, şi contravin curentului care domină acum politicile economice din întreaga Europă, informează Adevarul în ediţia electronică.

The Institute of Directors (Institutul Directorilor), o organizaţie reprezentativă pentru mediul de  afaceri britanic, și-a manifestat susținerea față de o propunere radicală care recomandă înlocuirea a unei părţi a sistemului fiscal britanic cu un impozit unic pe venit de 30% și reducerea ponderii sectorului guvernamental în economia Marii Britanii la o treime.

Alianța Contribuabililor, principalul grup de presiune care susține reducerea fiscalității, și Institutul Directorilor, au publicat, astăzi, raportul „Impozitul unic pe venit”, parte a proiectului comun „2020 Tax Commission”, anunță publicația financiară „Financial Times”.

Propunerea raportului de a limita ponderea sectorului guvernamental în economie la o treime este destul de radicală, consideră publicația financiară amintită. În prezent, guvernul are venituri de 38% din produsul intern brut în timp ce cheltuielile guvernamentale se ridică la 46%.
Unele propuneri, însă, printre care și cea de combinare a impozitului pe venit cu contribuțiile la casa națională de asigurări și cea care prevede creșterea alocației personale la 10.000 de lire sterline sunt în concordanță cu politica guvernamentală.

Pentru a vedea care sunt restul sugestiilor, accesaţi Adevarul.ro.

Foto:  finecoblog.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *