Bruxelles-ul cere amendarea drastică a Germaniei pentru încălcarea regulilor UE

Comisia Europeană a decis să sesizeze din nou Curtea de Justiţie a UE pentru nerespectarea unei hotărâri anterioare a instanţei europene cu privire la „legea Volkswagen” în privinţa căreia Germania refuză să facă modificările cerute de Bruxelles de mai bine de zece ani. Ele se referă la un drept de veto al autorităţilor germane în bordul companiei, regulă care, în opinia Bruxelles-ului, încalcă libera circulaţie a capitalurilor, stipulată în tratatul UE.

În 2007, Curtea de justiţie a scos în afara legii anumite dispoziţii din legea privatizării din 1960 a producătorului german Volkswagen. Curtea a constatat că respectiva lege a acordat drepturi speciale nejustificate autorităţilor publice germane (landul Saxonia Inferioară şi guvernului federal) şi prin menţinerea lor, Germania nu îşi îndeplineşte obligaţiile care îi revin din tratatul privind libera circulaţie a capitalurilor (articolul 63 din Tratatul UE).

Deoarece Germania nu a reuşit să ia toate măsurile necesare pentru a se conforma hotărârii Curţii, Comisia a decis să sesizeze din nou instanţa căreia îi va cere şi să impună acestei ţări sancţiuni financiare de 31.114 de euro pe zi de la data hotărârii iniţiale a justiţiei europene (2007) sau până la pronunţarea altei hotârâri. În plus, CE va cere ca Germania să fie penalizată cu 282.725 de euro pe zi de la data unei noi hotărâri până când o va respecta.

Sursa articol: adevarul.ro

Sursa foto: volkswagenbeetle.goyalive.com

 

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.