Bucurestenii au datorii de 1,87 miliarde €

Restanţele la creditele contractate de populaţia şi firmele din Bucureşti şi Ilfov au crescut cu peste 40% de la începutul anului. Bucureştenii au înregistrat pe parcursul acestui an datorii de 1,87 miliarde de euro, anunta Adevarul.ro.

Pierderea locului de muncă, reducerea veniturilor şi a puterii de cumpărare au făcut ca mulţi bucureşteni să nu-şi mai poată achita la timp ratele la creditele contractate în anii de creştere economică.

Situaţia este similară şi în cazul firmelor. Mulţi dintre antreprenorii din Capitală au fost afectaţi de efectele crizei economice şi au devenit restanţieri la bănci. Astfel, valoarea ratelor neplătite la timp pentru creditele contractate de populaţia şi firmele din Bucureşti şi Ilfov a crescut cu peste 40% în primele luni ale anului, până la 1,87 miliarde de euro, potrivit datelor Băncii Naţionale a României. Creşterea este de aproape 550 de milioane de euro.

Prima poziţie în topul celor mai mari restanţieri la nivel naţional, în funcţie de ponderea restanţelor în soldul creditelor contractate, este ocupată de locuitorii şi firmele din vestul ţării. Următoarele poziţii sunt ocupate de regiunile Centru şi Nord-Est. Bucureştenii, alături de locuitorii şi firmele din Sud-Vest şi din Sud, sunt printre cei mai conştiincioşi la plata ratelor.

Mai multe informatii gasiti aici.

Sursa articol: Adevarul.ro

Sursa foto: sindspbistrita.blogspot.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *