Bucureştiul cere cofinanţare maximă până în 2013

Bucureştiul trebuie să trimită propunerile concrete pentru a beneficia de încă o derogare peste cea propusă deja de Bruxelles de a oferi, în cadrul unui aşa-numit Plan Marshall, pentru şase state membre ale UE, posibilitatea de a primi de la UE finanţări nerambursabile de până la 95%, informează Adevarul în pagina sa electronică.

După ce premierul Mihai Răzvan Ungureanu s-a întâlnit la Bruxelles cu preşedintele CE, Jose Manuel Barroso, acesta din urmă a dat asigurări că noua solicitare a României va fi analizată, dar că ea trebuie să demonstreze că fondurile vor fi destinate creşterii economice şi noilor locuri de muncă. „Preşedintele Barroso s-a referit la o cerere suplimentară globală a perioadei de aplicare făcută de România.

Conform interpretării Regulamentului, mecanismul de top-up se aplică până la 11 mai 2012. România a solicitat extinderea până în 2013 a aplicării acestui mecanism”, a precizat, pentru „Adevărul Europa”, Cristina Mac, purtător de cuvânt al Ministerului Afacerilor Europene. Termenul până la care România putea să depună cereri pentru a beneficia de rata maximă de cofinanţare a expirat acum o lună.

Sursa articol: Adevarul.ro
Sursa foto: shutterstock.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *