Bucureștiul vechi riscă să dispară. Avem la dispoziție fonduri UE pentru restaurare, dar nu le folosim

Bucurestiul ar putea redeveni Micul Paris cu bani europeni. Capitala are la dispozitie 21 de milioane de euro pentru restaurarea monumentelor istorice, din care abia am folosit jumatate, informează site-ul stirileprotv.ro.

La nivelul Capitalei am contractat doar jumatate din banii pe care ii avem la dispozitie de la Uniune. Pe lista cladirilor care vor fi restaurate cu acesti bani se numara Casa Cesianu, Muzeul Dr. Nicolae Minovici, Observatorul Astronomic Vasile Urseanu si Arcul de Triumf.

Strainii, in schimb, profita de lentoarea cu care se misca autoritatile si fac adevarate investitii in cladirile romanesti. Spre exemplu, faimosul Hotel Cismigiu a fost cumparat de un dezvoltator imobiliar spaniol care a inceput lucrarile de reconstructie in urma cu trei ani. 15 milioane de euro va investi in renovare.

”De multe ori insa, monumentele istorice ajung pe mana cui nu trebuie, iar Bucurestiul vechi dispare, caramida cu caramida. Daca oficialii nu iau masuri, micul Paris va ramane doar o amintire, acoperita de betoane” concluzionează jurnaliștii ProTv.

Sursa: Stirileprotv.ro
Sursa foto:  feeder.ro

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *