Acord în COREPER privind un buget de austeritate al UE pentru 2014

EU FlagReprezentanţii permanenţi ai celor 28 de state membre UE au ajuns joi la un acord privind proiectul de buget al blocului comunitar pentru 2014, care prevede angajamente de plăţi de 134,8 miliarde de euro, informează un comunicat al Consiliului UE.

Acordul din Comitetul Reprezentanţilor Permanenţi (COREPER), care trebuie să primească şi girul Parlamentului European, reduce sensibil propunerea de la sfârşitul lunii iunie a Comisiei Europene (CE), afectând în principal cheltuielile pentru instituţii.

Statele membre au acceptat un proiect de buget care prevede 141,8 miliarde de euro în angajamente şi 134,8 miliarde de euro în plăţi propriu-zise, în timp ce CE a propus 142,01 miliarde de euro în angajamente, reprezentând 1,05% din Produsul Naţional Brut al UE, şi 135,9 miliarde de euro în plăţi (1,01% din PNB).

Poziţia Consiliului UE privind bugetul UE pentru 2014 va fi adoptată formal în septembrie, servind apoi de mandat preşedinţiei lituaniene în negocierile cu PE, care ar urma să-şi stabilească propria poziţie asupra proiectului în ultima parte a lui octombrie.

Foto: freefoto.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.