Victor Ponta s-a întâlnit cu Traian Băsescu şi cu Francois Hollande la Bruxelles

Premierul Victor Ponta, aflat la Bruxelles pentru reuniunea PES premergătoare Consiliului European, a anunţat că s-a întâlnit cu ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban, dar şi cu preşedintele Traian Băsescu, precizând că susţine în continuare că şeful statului trebuie să apere interesele ţării, transmite Mediafax.ro, potrivit EVZ.ro.

Victor Ponta a avut o în aceeaşi zi o întrevedere tete-a-tete cu preşedintele francez François Hollande, cei doi discutând despre bugetul UE care se afla pe agenda reuniunii Consiliului European.

“Pentru România, atât sprijinul pentru politica agricolă comună şi fondurile de coeziune sunt cele care reprezintă o soluţie corectă şi care ne permit în 2014-2020 să reducem decalajele care ţin de dezvoltarea noastră. Am avut şi o discuţie separată cu Francois Hollande despre politica agricolă comună. România e alături de Franţa şi Italia pentru plăţile şi politica de convergenţă pentru că altfel în agricultură nu vor putea fi niciodată competitivi. Am discutat de asemenea despre proiectele mari de investiţii ale companiilor franceze pe care vrem să le facem în 2013”, a afirmat premierul, potrivit Cotidianul.ro.

Surse: EVZ.ro, Cotidianul.ro
Foto:  gov.ro

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *