Bunkr, alternativa asteptata la PowerPoint

computerCompania franceză Bunkr este axata pe o singură sarcină simplă: eliminarea PowerPoint. Pentru a atinge acest obiectiv, aplicația web bine concepută a companiei va ajuta să colecteze conținut vizual și organizeze în diapozitive, se arata in publicatia IT TechCrunch. Rezultatul este o prezentare HTML5 foarte vizual, care funcționează pe computer, telefon sau comprimat. Poti exporta munca ta în format PDF sau PPT la fel de bine.

“Am realizat că am petrecut o mulțime de timp a pune împreună prezentari PowerPoint frumoase în loc de căutarea de informații și conținut, analizarea și furnizarea de strategii pentru clientii nostri”, a spus co-fondatorul și CMO Édouard Petit. “De aceea ne-am întrebat cum am putea deveni mai repede la prezentari de formatare,” a continuat el.

Răspunsul se află în cele două componente principale ale produselor – colectarea conținutului și a crea o prezentare. În scopul de a face o prezentare PowerPoint, utilizatorul are să-și petreacă o mare parte din timp în căutarea imaginilor bune și clipuri video de pe Internet, descărcarea lor și a le adăuga la prezentare. Ati putea folosi Evernote sau servicii de capturare de date similar.

În schimb, Bunkr a ales să aibă grijă de această parte a procesului. Acesta nu este doar un filtru de prezentare, acesta este un serviciu de Evernote, cum ar fi pentru prezentări. Ori de câte ori vedeți ceva pe care doriți să le adăugați la prezentare, doar să faceți clic pe marcator și va fi în contul dvs. Bunkr. Utilizatorii pot colecta imagini, clipuri video, site-uri, articole, note sau citate.

Cu Bunkr, vă creați propria baza de date de conținut Pinterest. Ori de câte ori aveți nevoie pentru a adăuga o imagine sau un citat, vă atingeți în această bază de date. Aveți posibilitatea să reutilizați cu ușurință citate ușor de reținut, imagini relevante și de a salva ceva timp. De aceea, Bunkr va apela la directori care fac prezentări in viata de zi cu zi – cu alte cuvinte, utilizatorii hardcore PowerPoint.

“Ideea din spatele Bunkr provine de la locurile de muncă anterioare”, a spus Petit. “Cu Alexis, am lucrat într-o agenție de publicitate și am petrecut cele mai multe dintre zilele noastre sa facem prezentări”, a continuat el.

Când vine vorba de structura de prezentare, Bunkr nu tine sa reinventeze metafora diapozitiv tradițional. Comparativ cu concurentul Prezi , este foarte conservator. Utilizatorul PowerPoint nu se va simti pierdut. Dar principala diferență cu Prezi este că totul este scris in HTML5. Nu trebuie să utilizați Flash în browser-ul dvs., nu trebuie să instalați o aplicație pe smartphone-ul dvs. Puteți trimite doar un link la prezentare, și se va lucra în orice browser-ul pe care îl utilizați. În cele din urmă, puteți încorpora cu ușurință clipuri video pe YouTube.

La fel ca prezentările în Google Docs, mai multe persoane pot lucra în același timp, pe același document. În ceea ce privește prețurile, serviciul este gratuit, dar dacă doriți să păstrați mai mult de 2 prezentări, fără a fi nevoie să descărcați o copie PPT, va trebui să plătească  2.50 € unui abonament lunar. Până în prezent, 200 de utilizatori sunt platitori dintre cei 7000, care au încercat Bunkr.

Adrian Stoica

 

 

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.