Dan Manolescu, secretar de stat MFP: Speram ca pana in vara sa avem finalizate formele Codului Fiscal si ale Codului de Procedura Fiscala

tax calculatingDan Manolescu, secretar de stat în cadrul Ministerului Finanţelor Public, e este de părere că modificarea Codului Fiscal şi a Codului de Procedură Fiscală reprezintă o necesitate şi speră ca de la începutul lui 2014 acestea două să fie fie aprobate şi puse în practică.

„Ne propunem ca până în vara să avem aceste forme ale Codului Fiscal si a Codului de procedura fiscala într-o varianta care poate fi supusa discutiei pentru ca, pe perioada verii, sa existe dezbatere pe aceasta tema într-un cadru mai extins, iar în toamna sa le promovăm în Parlament si începând de anul viitor să putem să avem aceste două coduri corelate şi aprobate. (…) Suntem optimişti si cred că reuşim în acest an să facem acest lucru” a declarat Manolescu în cadrul conferinţei „Impactul modificărilor legislative privind aplicarea TVA şi a impozitului pe profit” organizată de Camera de Comerţ şi Industrie a României.

Dan_ManolescuÎn ceea ce priveşte modificările aduse celor două Coduri, Manolescu a subliniat că  această “rescriere nu isi propune sa aruncam Codul Fiscal si sa facem altul de la zero.Vrem sa curatam si sa re-coleram prevederile din Cod. Ceea ce tine de legislatie, sa ramana in Codul Fiscal iar ceea ce tine de proceduri sa apartina doar Codului de Procedura.”

“În ultimii 10 ani au fost multiple modificari ale Codului Fiscal. Viteza cu care ele au avut loc e problema. Modificarile in sine sunt o necesitate si ele trebuie sa se intampla (…) Nu faptul ca s-a schimbat TVA a fost o problema in Romania, ci faptul ca s-a schimbat in 3 zile” a adaugat secretarul de stat.

Foto: 123rf.com, www.mfinante.ro,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.