Business Magazin: Cine este românul care conduce din Elveţia o afacere de un miliard de euro

holcimCe legătură există între industria cimentului, rock şi fotbal? Răspuns: un manager român „de export”, care a lucrat în ţări considerate exotice, precum Azerbaidjan sau Rusia, şi care în prezent are pe mână operaţiunile din Europa emergentă ale grupului elveţian din industria materialelor de construcţii Holcim. Cine este Horia Adrian, românul care coordonează de la Zürich un business total de un miliard de euro şi circa 6.000 de angajaţi?

În 2004 mi s-a propus să merg în Azerbaidjan ca director comercial şi am fost primul român din cadrul Holcim care mergea spre est şi nu spre vest. Plecaseră 11 români de la Holcim România, toţi spre vest. De ce am plecat spre est? Pentru că mă atrage partea de pionieriat, îmi place să descopăr lucruri, oameni şi culturi noi”, povesteşte Horia Adrian, area manager pentru Europa de Est şi de Sud-Est în cadrul Holcim, scrie Business Magazin.

Are 43 de ani şi de de mai bine de jumătate de an biroul său este la Zürich, oraş unde se află sediul central al grupului elveţian Holcim, cu afaceri de aproape 18 miliarde de euro anul trecut. Cel puţin teoretic, pentru că practic călătoreşte aproape zilnic, “pe teren”, în cele nouă ţări din Europa emergentă în care Holcim are operaţiuni şi pe care, începând din vara anului trecut, le coordonează.

Articolul integral, disponibil AICI.

Sursa: businessmagazin.ro

Foto: commons.wikimedia.org

Share daca ti-a placut articolul:

One Response to Business Magazin: Cine este românul care conduce din Elveţia o afacere de un miliard de euro

  1. Pingback: Companiile Holcim şi Lafarge vor fuziona într-un producător de ciment | Brand Report

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.