ZF: În anul 2012 au dispărut afaceri de 98 mld. lei, profituri 5 mld. lei şi 22.000 de companii

lei baniMediul corporatist nu a simţit creşterea economică de anul trecut, astfel că principalii indicatori au fost pe minus.
Profitul raportat de firmele din Româ­nia a scăzut anul trecut cu peste 5 miliarde de lei (1,1 mld. euro), la 60 de miliarde de lei (13,4 mld. euro), ceea ce arată cât de dificil a fost anul 2012 pentru mediul corporatist, în ciuda unui avans economic de 0,7% care, în piaţă, practic nu s-a văzut, notează Ziarul Financiar.

Scăzând firmele care au raportat pierderi cumu­late de 45,5 miliarde de lei (10,2 mld. euro), rezultă că profitul net al firmelor locale de-abia a depăşit trei miliarde de euro, potrivit unei analize a ZF pe baza datelor de la Registrul Comerţului.

În România mai erau anul trecut 631.000 de firme, cu 22.000 mai puţine faţă de anul precedent, în condiţiile în care insolvenţa a secerat numeroase afaceri din comerţ sau construcţii. Dintre cele 631 de mii, doar 446 de mii au fost active, înregistrând o cifră de afaceri mai mare de zero, iar dintre acestea doar 242 de mii au raportat profit.

Mai multe informatii AICI.

Sursa: ZF.ro
Foto: arhivafoto.ro

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.