Calificativele OECD le-ar putea inlocui pe cele ale agentiilor de rating
Saved under INTERNAȚIONAL, NEWS
Tags: agentii, calificative, inlocuire, OECD, rating
Instituțiile de reglementare ale Statelor Unite, care sunt obligate de Congresul american să elimine evaluările financiare din reglementările bancare, iau în calcul folosirea calificativelor date de Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OECD) în locul ratingurilor acordate de Moody’s, Fitch sau S&P. Problema este însă că, după metodologia de calcul a OECD, majoritatea obligaţiunilor suverane europene au încă risc zero,scrie publicatia electronica Adevarul.ro.
Un grup de lucru format din reprezentanţi ai Rezervei Federale (FED – banca centrală a SUA), Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC – agenţie independentă a SUA, care are în atribuţii garantarea depozitelor bancare) și Office of the Comptroller of the Currency (OCC – un departament al Trezoreriei SUA ce are în atribuţii reglementarea şi supervizarea băncilor de economisire din Statele Unite) a propus luna trecută noi reguli pentru determinarea nivelul de capital cerut sistemul bancar american.
Proiectul prevede folosirea clasificările elaborate de Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OECD) în locul ratingurilor acordate de agenţiile de rating clasice. O primă problemă este însă dată de faptul că OECD este un grup interguvernamental constituit, în special, din țări membre ale Uniunii Europene, care consideră majoritatea obligațiunilor suverane ale UE drept lipsite de risc. Chiar şi pe cele ale Greciei și Portugaliei, potrivit unei analize realizate de agenția de știri Bloomberg.
Articolul integral poate fi citit aici.
Sursa articol: Adevarul.ro
Sursa foto: ponturifierbinti.com
Citeste si:
Comisia Europeană ar putea ancheta agențiile de rating
Belgia: Agenţiile de evaluare financiară antrenează zona euro într-o spirală negativă
Geoană, la Praga: România să semneze Convenţia anti-corupţie, să modifice legea finanţării partidelor
Fitch şi S&P au retrogradat ratingurile băncilor spaniole. Moody’s a retrogradat şase ţări din zona euro și avertizează alte trei
Franţa: S&P nu a luat în calcul acordul de luni. Nu vom adopta noi măsuri de austeritate
S&P a coborât ratingurile a 15 mari grupuri bancare, majoritatea din Europa şi SUA
Recent comments: