Cântând la acordeon pe străzile Londrei câştigi mai mult decât un profesor universitar în România

Puştiu’ ridică 3.000 de lire sterline lunar cântând la acordeon sub Tamisa Bridge, în duet cu un violonist. Cei doi fac 200 de lire zilnic şi ştiu locurile cu vad. Legile britanice permit această activitate. Puştiu’, care a fost lăutarul de casă al Cordunenilor, şi-a adus soţia şi copilul la Londra, şi-a închiriat un apartament şi merge la cântat, pe străzi, ca şi cum ar merge la serviciu, potrivit unui articol evz.ro.

Cântăreţii români văd activitatea lor ca pe oricare alt job în străinătate. Cu noaptea în cap îşi iau instrumentele şi se aşază în zone pietonale intens circulate. Se instalează rapid şi dau drumul la cântări. “Eu spun că nu e nimic rău. Cântăm, iar oamenii, dacă vor, ne dau bani, dacă nu, trec mai departe”, spune acordeonistul, care s-a prezentat drept Puştiu’, aşa, ca pentru prieteni.

Melodie după melodie, monedele se adună în cutia de la vioară aşezată la picioarele lor. “Câştigăm cam 100 de lire pe zi de fiecare. În cele mai proaste zile am făcut câte 80, dar tot e bine”, mărturiseşte Pustiu’. Un venit foarte valoros ţinând cont că o femeie care lucrează ca menajeră în Anglia câştigă 70 de lire pe zi sau un muncitor necalificat pe un şantier e remunerat cu 80 de lire zilnic pentru zece ore de muncă.

“Trebuie să cântăm mereu, ca să atragem turiştii după muzică. Altfel, nu facem bani. Nimeni nu ne întreabă nimic, iar noi chiar asta dorim. Să fim lăsaţi să cântăm şi să strângem bani. Oricum n-am şti ce să le zicem, că nu cunoaştem engleza.”

Sursa articol: evz.ro

Sursa foto: cac.ophony.org

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *