Capital Economics: Fără eliminarea rapidă a incertitudinii, România va fi mai vulnerabilă la criză

România va fi mai puternic ameninţată de o nouă escaladare a crizei din zona euro în lipsa unei soluţii rapide la incertitudinea politică generată de demisia premierului Emil Boc, a declarat pentru MEDIAFAX William Jackson, analist la Capital Economics.

“Pe termen scurt, demisia Guvernului va avea probabil un impact negativ asupra pieţelor financiare din România. O îngrijorare mai mare este, însă, că fără o soluţie rapidă la incertitudinea politică, România va fi ameninţată mai puternic decât în ultimele luni de contagiune în cazul unei noi escaladări a crizei din zona euro”, a spus Jackson, citat de Mediafax.

“Anunţul de astăzi (luni, n.r.) ridică semne de întrebare dacă mai există disponibilitate politică pentru continuarea austerităţii şi, în consecinţă, dacă România poate conta în viitor pe sprijinul FMI”, consideră analistul Capital Economics.

Necunoscuta (pentru România, n.r.) este ce se va întâmpla în zona euro. România este puternic expusă, prin legături financiare şi comerciale, faţă de uniunea monetară, mai ales în raport cu statele de la periferie. Furtuna financiară din zona euro s-a calmat în ultimele săptămâni, în mare parte din cauza intervenţiei BCE. Având în vedere că problemele din Grecia persisită şi probabilitatea ca însuşi viitorul uniunii monetare să fie analizat cu mai multă atenţie, o reluare a tensiunilor pe pieţele financiare nu ar fi surprinzătoare. Fără o soluţie rapidă la actuala situaţie politică şi semne clare că Guvernul este angajat la noi reforme, izolarea României faţă de volatilitatea din regiune s-ar putea dovedi trecătoare”, afirmă Jackson.

Sursa articol: Mediafax.ro
Sursa foto:   electionsmeter.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *