Capital Economics: Incertitudinile politice sunt ultimul lucru de care are nevoie economia României

România este una dintre cele mai vulnerabile economii din Europa Emergentă, potrivit analiştilor Capital Economics, care consideră că incertitudinile politice sunt ultimul lucru de care ţara are nevoie.

Parlamentul a adoptat vineri o moţiune de cenzură a opoziţiei, cu 235 de voturi “pentru”, Guvernul Ungureanu fiind demis.

“România este una dintre cele mai vulnerabile economii din Europa Emergentă şi am anticipat deja că se va contracta cu 0,5% în acest an. O perioadă de incertitudini politice este ultimul lucru de care ţara are nevoie”, se arată într-o notă a Capital Economics.

Problema esenţială este ce implicaţii va avea căderea guvernului asupra programului convenit cu FMI şi UE. România nu a accesat linia de finanţare, care îi conferă însă protecţie faţă de turbulenţele din zona euro.

Necesarul de finanţare externă al României este moderat, potrivit standardelor regiunii, dar este totuşi ridicat comparativ cu ale state emergente, se arată în notă.

În condiţiile actuale, a devenit extrem de improbabil ca această linie de finanţare să se materializeze în viitorul apropiat, potrivit firmei britanice de consultanţă financiară.

Sursa: Mediafax.ro
Foto:  blog.lib.umn.edu

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *